Kategoriarkiv: Nyheter

Efteranslutning av nya fastigheter

Viktigt meddelande från styrelsen


Efteranslutning till fibernätet.

Styrelsen har mottagit ett antal intresseanmälningar, oftast via e-post. De intresserade ombeds nu fylla i ett web-formulär för kostnadsfri offert, web-formuläret är också ett sätt att säkerställa att vi inte missat någon. I samband med detta ger vi nu övriga som tidigare valt att inte ansluta sig en andra chans.

Arbetet med efteransluta fastigheter är en komplicerad process som innefattar projektering, schaktning, blåsning, svetsningar m.m. Vidare skall allt dokumenteras i diverse system och kartor. 

Detta sammantaget gör att det kommer att dröja innan vi kommer tillbaka till samma område igen, hur lång tid det dröjer är omöjligt att säga, men räkna med kanske minst ett år. Vi vill därför ta tillfället i akt att be alla att hjälpa till att sprida denna information till grannar och bekanta inom vårt verksamhetsområde som inte anslutit sig och därför kanske inte bevakar vår hemsida eller nås av denna information.

Kostnaden för efteranslutning blir från 29312 kronor, tillkommer gör ev. tomtgrävning och fördyrande åtgärder såsom fräsning i berg, extra skyddsslang m.m. Under vissa omständigheter kan även kostnad för ledningsrätt tillkomma. Detta gör att vi inte kan sätta kostnaden här utan måste återkomma med offert i varje enskilt fall. Föreningen förbehåller sig rätten att ta kreditupplysning om bindande avtal upprättas.

 Här är länken till formuläret.

(länk till formuläret)

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

INFORMATION

Styrelsen i Skepplanda Fiberförening arbetar på ideell bas. De flesta av oss har ett normalt arbete på dagarna. Arbetet med fiberföreningen tar mycket tid från andra fritidsaktiviteter.

Ett bekymmer vi har just nu är att ett stort antal medlemmar inte har betalat sina avgifter. En del av dessa ringer eller mailar till oss i styrelsen och även till vår administratör och är väldigt otrevliga efter att ha fått betalningspåminnelse.

Det är mycket otrevligt att bli bemött av arga medlemmar, med ibland okvädingsord, för att vi begär att de skall betala sina avgifter i tid. Avgifterna är i demokratisk ordning beslutade på årsstämma och måste naturligtvis betalas av samtliga medlemmar innan förfallodagen.

Vi vädjar till er alla att betala era avgifter till föreningen i rätt tid.

Styrelsen

Årsmöte

Välkomna till 2018 föreningsstämma för Skepplanda fiberförening.
17 April kl 19:00 i Skepplanda bygdegård

Dagordning finner ni här (länk till dagordning) 

Ärenden enl. stadgarna (länk till gällande stadgar).
Ärende utöver stadgarna är:

  • Antagande av nya stadgar, styrelsen förslag finner ni här (länk till förslag på nya stadgar).
    Anledning till stadgeändring är nya regler i lagen om ekonomiska föreningar.

Kom i tid så vi kan bocka av er i medlemslistan/röstlängden, företräder ni medlem som ombud medtag skriftlig fullmakt.

Alla medlemmar/ombud hälsas hjärtligt välkomna

Styrelsen

Byte av skruvar!

Med start på måndag vecka 11 (12 mars) kommer våran entreprenör besöka SAMTLIGA fastigheter. Arbetet innebär att skruvar i uteboxen kommer bytas ut mot rostfria skruvar. Det är många arbetslag som kommer göra arbetet oanmält. Bilarna kommer märkta med Elkraftteamet Väst logga 

Vänligen låt vår entreprenör utföra detta arbete.

Meddela gärna dina grannar och vänner inom vårat fiberområde om att detta kommer ske.

med vänliga hälsningar
Styrelsen

Aktivering av gruppavtal i samtliga områden (även Skönningared)

Ni som har valt gruppavtalet kan från och med idag förhandsbeställa/aktivera era tjänster

När leverantören av fiberanslutning meddelar Telia att leveransen är klar, kommer Telia att aktivera de tjänster du beställt. Aktiveringen tar mellan 2-5 arbetsdagar, och du ser på mitt-telia under rubriken ”ärenden” vilket datum vi beräknar för leveransen.

Du aktiverar dina tjänster genom att gå in på telia.se/aktivera, eller kontakta Telia på 90 200.

Snart ingår allt det här i ditt boende
· Telia Bredband 250/100 Mbit/s
· Tv från Telia med tv-paket Lagom
· Telia Bredbandstelefoni med prisavtal Mini
· Play+ Lagom

Ha CPE´n påslagen hela tiden

Meddelande till ALLA medlemmar som har en monterad CPE, den enhet med blå power-LED.

 

För att säkerställa att nätet är driftsatt korrekt ombeds alla att ha denna påslagen hela tiden, d.v.s inte stänga av då man reser bort eller dylikt. Detta för att vår kommunikationsoperatör skall kunna nå CPE:n fjärrmässigt för att kunna läsa ut MAC-adressen på den.

Styrelsen

ANSKAFFNING AV TV-BOX FÖR FLERA TV-MOTTAGARE I HUSHÅLLET

I den utrustning som Telia tillhandahåller för de i Skepplanda Fiberförening, som valt Telia gruppavtal, ingår bland annat TV-box för en (1) TV-mottagare.

Styrelsen har haft förhandling med Telia för att få bra pris på inköp av utrustning för flera TV-boxar. Tyvärr har vi inte lyckats få bättre erbjudande än vad Telia ger till alla kunder.
Vi rekommenderar de som behöver fler TV-boxar att köpa direkt från Telia. Det kan man göra i en Teliaaffär, via telia.se på nätet eller ringa Telia på telefonnummer 90200.
Viktigt att tänka på är att varje extra TV-box behöver en unik kod (5 koder ingår i gruppavtalet). Används samma kod på flera TV-boxar loggar dem ut varandra och endast en kan titta på TV åt gången. Koder beställer man hos Telia via 90200 eller via  Telias hemsida (länk). Tjänsten kallas tvillingabonnemang.

 

Hälsningar
Styrelsen för Skepplanda Fiberförening.

Utdelningstillfälle nr 3 av Teliapaket

Entreprenaden i alla områden kommer bli klara inom närmaste veckorna. Vi har nu utdelningstillfälle nr 3 (slutgiltiga) och nu är ALLA VÄLKOMNA som har valt Teliapaketet.

OBS! Vi är fortfarande under testfas så delar av abonnemanget kommer inte fungera som det kommer göra senare när vi väl godkänt nätet. Alla som har valt Telia gruppavtalet kan kunna göra en föraktivering av abonnemanget via telia.se/aktivera, eller via telefon 90 200. Vi återkommer med datum när nätet är godkänt senare.

Hur paketet ser ut och exempel på en installation ser ni här (länk)

Här har Telia en bra guide hur man kan placera sin utrustning mm för att få bäst täckningen hemma. (länk till Wifi guiden)

De som valt Öppen fiber (Zmarket.se) omfattas självklart inte av denna utlämning då de får erforderliga boxar av vilket slag det må vara från den tjänsteleverantör de väljer och får hantera detta själva. Dock gäller samma information om driftsättning även er.
Ni som valt vilande fiber eller inte lyckades fylla i abonnemangsformuläret i oktober behöver inte heller besöka bygdegården. Ni kommer under januari kunna välja vilken typ av abonnemang precis som dem andra gjorde i oktober. Mer information om detta kommer senare.

Notera att extra TV-boxar inte hanteras i detta utlämnande, det var bara en intresseanmälan för dessa som gjordes i webb-formuläret. Extra TV-box kan köpas via Telias webshop eller i butik.

Ta med till utdelningen/att tänka på:
Har en färdig fiberinstallation
Gilltig legitimation på den som skrev på abonnemangsavtalet! (vi går på namn & personnummer i den pdf-fil som ni skrev ut och skickade in) Kommer du som ombud ta då även med legitimationen för den som skrev på avtalet!
Komma ihåg FASTIGHETSBETECKNINGEN! (Det är stommen i våra register)
• Ev något att bära dessa tre lådor + instruktionsmaterial

När och var:

18 Januari kl 18:00-21:00 i Skepplanda Bygdegård

Varmt välkomna
Styrelsen och alla områdesansvariga
www.skepplandafiber.se

PS. För att underlätta för dem som sköter utdelningen (läs minimera städningen) kommer alla som besöker oss få bära blåa skoskydd. Ds

Testning av nätet!

Under Julhelgen har vi börjat driftsätta nätet!

 

Många, men inte samtliga fastigheter kan ha tillgång till (endast) internet, men just nu kan hastigheten variera kraftigt då vår anslutning mot bakomliggande nät inte har full kapacitet ännu.
Notera det inte finns någon garanti att det kommer att fungerar hela tiden tills vi är färdiga med alla steg, som även inkluderar UPS (batteri backup), dokumentation, fullständigt koppling till Gbg, service avtal, m.m.

När styrelsen har fått överlämning av Zitius (vår kommunikationsoperatör) så kommer vi också överlämna till Telia (tjänsteleverantör) och andra tjänsteleverantörer. Inte förrän då kommer de föraktiverade valen att aktiveras av Telia så fort det går. Just nu kan vi inte garantera att det går att använda TV-box eller annat i abonnemanget. Telia kan inte heller ge support under testperioden.

Vi återkommer med nya datum på vår webbsidan www.skepplandafiber.se när det är aktuellt.
Tills dess kan alla som har valt Telia gruppavtalet göra en föraktivering av abonnemanget via telia.se/aktivera, eller via telefon 90 200.

Har du valt annan tjänsteleverantör än Telia så testa även om föraktivering hos denne är möjligt via zmarket.se.
God fortsättning på julen önskar Styrelsen