Åldrande anslutningslådor

Vi har noterat att anslutningslådor för inkommande fiber har visat tecken på att åldras, trots att de skall vara tillverkade i UV-beständig plast (UV=Ultraviolett ljus).
Det gäller speciellt lådor placerade på södersidan, det kan t.ex. visa sig genom att små sprickor bildas runt skruven på vänster sida och eller att de gulnat i färgen. Att byta en anslutningslåda är ett relativt omfattande arbete som endast en fiberteknik kan göra.
Föreningen har därför tagit fram en plåthuv i aluminium som effektivt skyddar lådorna mot detta åldrande.
Medlemmen får alltså själv sätta den på plats vilket är enkelt och inte kräver några verktyg. Det är lättast att fästa huvens högersida först på gångjärnssidan och sen över skruven på vänstersidan. Kontrollera även att fästöglan i toppen döljs, detta så att huven sluter tätt mot underlaget.
Det är även fritt fram att måla den i lämplig färg för att få den att smälta in bättre mot fasaden om så önskas.
Det är närmare 850 huvar som skall på plats så ta gärna hjälp av någon granne om det mot förmodan upplevs som besvärligt, styrelsen har begränsade möjligheter att bistå alla.
Vissa lådor sitter under altandäck eller t.o.m. inomhus, dessa omfattas inte om de är svåra att komma åt, inte heller den mindre typen av låda som sitter inne i fasadmätarskåpet.
Du kommer att blir kontaktad av din områdesansvarig när det är dags … oftast med att skyddet läggs i era brevlådor.
Styrelsen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.